Roihajan talli


Eileen
KTK II, VIP MVA Fn


"Eiköhän ne jo riitä? Oot ottanut jo varmaan sata identtistä kuvaa."
"Eiei, kun Leilan korvat on luimussa. Sano sille jotain, niin se suuntaa ne eteen... Noin, nyyyt on hyvä... Muutama kuva vielä... Jes, tästä tuli ihan julkaisukelpoinen!"


♥   "Leila" | PKK3592, VH00-000-0000

♥   Irlannintyöhevostamma, 164 cm
♥   Punaruunikko, Ee/Aa
♥   S. 15.02.2019, M Layouts / raitatossu.net/mayflower -vuotias
♥   4v 01.01.2020, 8v 16.11.2020

♥   Kasvattaja Isac Higgins, UK
♥   Omistaja Anja Roihaja (vrl-01544)

♥   Harrasteratsu, ko: heB re: 80 cm
Hieman hevosesta

Eileen on isopieni mammanmussukka, joka tykkää heinästä ja nukkumisesta. Leila on vielä sen verran uusi hevonen tallissa, että siitä on hankala vielä kirjoittaa. Tutustutaan ensin ennen kuin tehdään mitään johtopäätöksiä. :)
Sukutietoja

   Aristoteles II
idh, rnkm, 166 cm, EVM
{
   Blue Danube
idh, rnkm, 163 cm
{
Golden Eagle
Too-Ra-Loo-Ra
   Wimbleton Dollar
idh, prn, 164 cm
{
Hocus Pocus
Wimbleton Doris Day
   Trombeleys Edith
idh, tprt, 160 cm, EVM
{
   Hollydown Sir Noir
idh, prt, 167 cm
{
Charming Bay
Rhiannon
   Lochlainns Erin
idh, rnkm, 165 cm
{
Echoes of War
Lochlainns Lass


Sukuselvitys tulee heti, kun saan tehtyä sukututkimuksen. En saanut kuin sukutaulun nimet mukaani kauppakirjan allekirjoittaessani...


JÄLKELÄISET
s. 13.04.2020 idh-t Saileen, i. Rosebury Sheridan | om. Nikki VRL-14085


Päiväkirja

1. helmikuuta 2021, muotovalious ja suunnitelmia
Eileen on nyt virallisesti VIP MVA Fn! Näyttelyura on käytännössä siis plakkarissa, nyt keskitymme kenttäratastuksen rataharjoituksiin. Muutamat kisat onkin jo tiedossa!
Odotamme myös innolla toukokuuta, sillä Eileenin laskettu aika on silloin. Elkku oli astutettu viime syksynä upealla Irlannissa asuvalla oriilla Rolfilla, jonka valitsin isäoriksi sen hyvien kilpasuoritusten mutta myös ulkonäön perusteella. Rolf on kooltaan aika iso ja massiivinen ja salaa hieman toivonkin, että varsa perisi ennemmin emänsä pienemmän ja solakamman koon, mutta ei se isokaan varsa ole paha. Kunhan sieltä tulee terve (ja mielellään musta) työhevosvarsa. :)

22. marraskuuta 2020, kuulumisia
Kävimme Eileenin kanssa kantakirjaustilaisuudessa ja iloksemme tamma palkittiin toisella palkinnolla! Kaiken lisäksi Eileen oli koko tilaisuuden paras tamma pisteiden perusteella (76.0%).
Eileen on myös ollut useassa näyttelyssä tuomareiden mieleen ja toiveenamme onkin saada tammasta vielä jonain päivänä muotovalio.
Muutoin tamma on viettänyt aika rauhallista elämää kotona. Sen kanssa on väännetty koulua kotikentällä ja käyty maastossa, mutta kilpakentille asti ei olla vielä lähdetty.

7. huhtikuuta 2020, ote päiväkirjasta
Kuulin tuttavaltani 5-vuotiaasta irlannintyöhevostammasta Eileenistä, joka oli tuotu hiljattain Suomeen Englannista. "Leilan" oli tarkoitus aloittaa opetushevosen tehtävät keskisuurella ratsutallilla, mutta vilkas ratsastuskouluelämä ei tammalle sopinut lainkaan, joten hevoselle koettin parhaaksi etsiä uusi koti rauhallisemmista olosuhteista. Leilan kerrottiin olevan hyvin nöyrä, herkkä ja varmajalkainen kaveri, jolla olisi varmasti kapasiteettia niin pitkälle kuin sen vain jaksaa viedä. Yksi heikkouteni on se, että kiinnostun ja innostun asioista liian helposti, ja niin kävi Leilankin kanssa. Sovin heti seuraavalle viikonlopulle koeratsastuksen tamman myyjän kanssa.

Koeratsastuksessa Leila osoittautui potentiaaliseksi nuoreksi hevoseksi, jolla riittää motivaatio ja mielenkiinto touhuta ratsastajan kanssa. Koska hyviä hevosia on vain vähän tarjolla, oli minun pakko ostaa tamma viimeisillä roposillani silläkin seurauksella, että seuraavat muutama kuukausi tulee menemään makaronilinjalla... Mutta elämä on valintoja. Ja tämä oli juuri sellainen hyvä valinta. Aivan kuten muutkin hankkimani hevoset.


Näyttelyt

15.05.2020 PKK Hiekka-Ahon Hevostalli, Hevostammat - EO-sert, EM: Upeus / tuom. Odelie
18.07.2020 PKK Zen, Kylm채veritammat - BIS3, KTK-sert / tuom. Aksu
26.09.2020 PKK Jokitanhua, L채mminveriset tammat, sarjakuvamaiset piirrokset - LKV KTK-sert, BIS4, EM: V채ri - tuom. Aksu
08.11.2020 PKK Zen, Kylm채veritammat - LKV KTK-sert, BIS4, EM: kokonaisuus / tuom. Lissu


TAUSTAKUVIEN © THE INSPIRATION GALLERY - KAIKEN MUUN © JODOCHUS 2020-, KOPIOIMINEN KIELLETTY
VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME HORSE