Roihajan talli


Morcant Llewellyn♥   "William" | PKK3593, VH00-000-0000

♥   Welsh sektio D -ori, 154cm
♥   Tummanpunarautiaankirjava (ee/Aa/SB1)
♥   S. 20.03.2019, M Layouts / raitatossu.net/mayflower -vuotias
♥   3v 15.11.2019, 8v 19.12.2020

♥   Kasvattaja Morcant Pony Farm, UK
♥   Om. Roihaja (vrl-01544)

♥   Harrasteratsu, ko: heB re: 60 cm
Hieman hevosesta

William on asiallinen nuori herrasmies Isosta-Britanniasta. Se on ihmisystävällinen ja tulee erinomaisesti toimeen lajitovereidensa kanssa.

Ratsuna William on vielä raaka, mutta se on erittäin motivoitunut työskentelemään ihmisen kanssa. Se on hyvin eteenpäinpyrkiväinen mutta toisinaan vielä hieman kärsimätön, mikä saattaa ilmetä nopeilla ja harkitsemattomilla liikkeillä. Orilla on hyvä, tasainen käynti, tehokas ravi ja tyylipuhdas pyöreä laukka. William hyppää innokkaasti hyvällä tekniikalla ja jaloistaan hyvin tarkkana ponina se harvemmin pudottelee puomeja.
William on ajo-opetettu ja toimii loistavasti siis kärryjenkin edessä.


Sukutietoja

   Cadwalader Mordwywr
wD, m, 154 cm, EVM
{
   Gwenwynwyn
wD, m, 152 cm
{
Dafydd
Gwynedd
   Talfryn Pioden
wD, tprn, 142 cm
{
Jac-y-do
Talfryn Prydferth
   Morcant Llewella
wD, trt, 149 cm, EVM
{
   Bychan Tristram
wD, vkk, 153cm
{
Linus Lloyd
Bychan Drudwen
   Creiddylad
wD, prt, 147 cm
{
Oscar
Pinehill's Purple


Sukuselvitys tulee heti, kun saan tehtyä sukututkimuksen. En saanut kuin sukutaulun nimet mukaani kauppakirjan allekirjoittaessani...


Päiväkirja

12.4.2020, koulukilpailut Virvatulen ponitilalla, Nuorten hevosten luokka (heB) - kirjoittanut Bella
"Teresan ja hänen ratsunsa Morcant Llewellyn meno lämmittelyssä oli reipasta, vaikkakin välillä hieman häseltävää. Orilla oli selkeästi hyvä motivaatio ja se halusi parhaansa mukaan toteuttaa ratsastajan pyynnöt, vaikka välillä häselsikin malttamattomuuttaan. Kävin antamassa ratsukolle muutamia vihjeitä ja muistutin erityisesti ratsastajaa olemaan selkeä sekä rauhallinen. Neuvoin, että jättäisi orin häseltämisen vain huomiotta ja siirtyisi tekemisissä eteenpäin. Radalla ratsukolla oli mukana hieman kärsimättömyyttä, mutta rata oli kuitenkin perussiisti."

Maaliskuussa 2020, ote päiväkirjasta
En ole ollut kohta kymmeneen vuoteen poniratsastajan mitoissa saati käynyt ponin selässä vähintään yhtä pitkään aikaan, mutta William ei olekaan mikä tahansa poni, vaan vankka ja iso cob, menee hyvin hevosesta. William on minun sekä veljeni yhteishankinta, ja sen kanssa on tiedossa ainakin näyttelyt sekä ura esteponina.
Mitä tulee Williamin sukupuoleen, ori tammatallissa ei aina ole hyvä idea, mutta Williamin kohdalla ei tämä ole - ainakaan toistaiseksi - ollut ongelma. Vaikka se tammoille vähän huuteleekin ja osaa näyttää villeimmätkin liikkeet, ei sen kanssa kovin erikoisia toimenpiteitä vaadita. Ikäisekseen se on hyvin rauhallinen ja tasapainoinen herrasmies ja toivottavasti se sellaisena pysyykin.


Kilpailukalenteri

VILLIT KILPAILUT
12.04.2020 Koulukilpailut Virvatulen ponitilalla, Helppo B (nuorten luokka) - 12/13 57,857 %
15.04.2020 VWY-Cup Lloeren Welsh, Helppo C - 22/23


TAUSTAKUVIEN © THE INSPIRATION GALLERY - KAIKEN MUUN © JODOCHUS 2020-, KOPIOIMINEN KIELLETTY
VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME HORSE