Roihajan talli


Mass Percussion xx
KTK III, VIP MVA Fn♥   "Ginger" | PKK3944, VH00-000-0000

♥   Englantilainen täysiveritamma, 153 cm
♥   Punarautias (ee/Aa)
♥   S. 20.08.2019, -vuotias
♥   4v 05.07.2020

♥   Kasvattaja Bria & Nea Bagge, Ruotsi
♥   Om. Anja Roihaja (vrl-01544)

♥   Harrasteratsu, ko: heB re: 70 cm
Hieman hevosesta

Luonteeltaan Ginger on täysiverisille tyypillisesti herkkä, joka kiihtyy nollasta sataan sekunnissa ollen kuitenkaan liian kuumapäinen tai arvaamaton. Sillä on kyllä hieman ailahteleva luonne, ikinä aamulla talliin mennessä et tiedä onko vastassa iloinen ja aurinkoinen tyttö vaiko tulistunut lohikäärme(enpoikanen), mutta koskaan, ikinä ei ole tarvinnut jännittää etteikö Gingeriä uskaltaisi käsitellä. Pahallakin päällä ollessaan tamma korkeintaan nakkelee niskojaan ja luimistelee, mutta ei koskaan kyseenalaista tai käyttäydy törkeästi ihmistä kohtaan.

Hoidettaessa tamma seisoskelee nätisti paikoillaan. Se nauttii harjauksesta paljon, joskin vatsan seudulta harjatessa tamma kutisee, johon tamma saattaa reagoida steppailemalla. Kaviot se antaa puhdistaa hyvin. Varusteista niin suojat kuin suitsetkin on helppo laittaa, mutta koska satulointi on aiemmin ollut tammalle iso henkinen ongelma, saattaa tamma edelleen satulaa kavahtaa - sen vuoksi se on syytä laittaa selkään lempeästi.

Töihin tamma lähtee mielellään. Monesti olen antanut Gingerille mahdollisuuden valita, mennäänkö treenaamaan vai ei, ja joka kerta tamma onkin valinnut työteon joutenolon sijaan. Ratsuna tamma on reipas ja menevä.
Sukutietoja

   Fuggedaboutit xx
xx, rt, 162 cm, EVM
{
   Tire and Ice xx
xx, prt, 159 cm
{
Optimist xx
Live And Let Die xx
   Thunder Struck xx
xx, rn, 160 cm
{
Be Prepared xx
Miss Sassy One xx
   Stage Dive xx
xx, rn, 166 cm, EVM
{
   Mr Jazzmaster xx
xx, rnkm, 164 cm
{
Off Beat xx
La-La xx
   You Betcha xx
xx, rt, 166 cm
{
Night At Julian's xx
Exact Opposite xx


Sukuselvitys tulee heti, kun saan tehtyä sukututkimuksen. En saanut kuin sukutaulun nimet mukaani kauppakirjan allekirjoittaessani...

JÄLKELÄISET
s. 13.03.2020 xx-t Devilindadetail xx, i. Yesteryear xx | om. Celestyn Wilk, Puola


Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä joulukuussa 2020
"Myydään kuvankaunis täysiveritamma Mass Percussion xx. Hypätty 70 cm harrasteluokissa, koulutustasoltaan helppo B. Löytyisi potentiaalia korkeammallekin, jos haluaa kilpailla. Ei pelkoja tai arkuuksia, maastovarma. Ollut aina terve, pieniä muutoksia takajalkojen kintereissä mutta eivät haittaa käyttöä. Rauhallinen rotuisekseen, joskaan ei ensihevoseksi, testaa uudet ratsastajat. Laukkasukuinen, mutta ei ole startannut ikinä laukoissa. Asuu Ruotsissa, mutta tuodaan Suomeen vaikka heti..."

Pooloharrastuksesta innostuneena olin alkanut etsimään talliin sopivaa yksilöä kyseiseen lajiin. Tiesin, että hevospoolo ei ole suosittu tai yleinen harrastus tässä maassa, varsinkaan kilpalajina, joten varta vasten lajiin koulutettua ja totutettua hevostakaan ei niin äkkiä löytyisi, joten katse suuntautui heti ulkomaan hevosmarkkinoille. Ruotsista löytyikin tarpeisiini sopiva yksilö, laukkasukuinen, ratsukoulutettu täysiveritamma.

Taustatarinaakin pääsin kuulemaan. Gingerin, tai silloin siis "Zinin", kouluttaminen ratsuksi alkoi reilu nelivuotiaana, ennen sitä tamman selässä ei ollut käynyt koskaan satulaa saati ratsastajaa, mutta tammaa oli käsitelty paljon maasta käsin ja ratsuttajan mukaan hevonen oli hyvin yhteistyökykyinen ratsukoulutuksen suhteen. Pitkään joutilaana olemisen ja seurahevosena elämisen jälkeen isoimmat haasteet olivat hevosen tasapainon kehittäminen ja oikeanlaisen liikkumistavan löytäminen, mutta ahkeran ja pitkäjänteisen työn tuloksena tamma kehittyi ja vahvistui nopeasti. Kuusivuotiaana Zinin kanssa startatiin helpoissa koululuokissa ja tammalla olisi ollut potentiaalia korkeammallekin, mutta omistajansa hankkiessa itselleen uuden projektiratsun, Zin sai lähteä ja etsiä uuden kodin. Zin oli hetken kodittomana ruotsalaisella myyntitallilla, sillä tamma ei ehkä ollut se ensimmäinen valinta hyvää kilparatsua etsivälle eikä se olisi ollut ratsastuskouluunkaan sopiva, mutta minulle tamma oli juuri täydellinen aarre. Pienen harkinnan jälkeen hevoskaupat tehtiin välittäjän kautta ja tamma muutti jouluaamuna 2020 Roihajaan.Kilpailukalenteri

KANTAKIRJAUS
Palkittu 01.09.2021 PKK:n kantakirjaustilaisuudessa palkinnolla KTK III, 64.7%

PKK NÄYTTELYT
15.03.2021 PKK Hiekka-ahon Hevostalli, Hevostammat - EO-sert - tuom. Anne
"Hyvässä lihaskunnossa harrasteratsuksi. Jalo pää, tammamainen runko. Etupolvissa aavistus turvotusta, vuohiset saisivat olla kuivemmat myös. Karvapeite erinomaisessa kunnossa. Levollisen oloinen tamma."
11.03.2021 PKK Roihaja, Täysiveritammat - EO-sert - tuom. aksu
14.04.2021 PKK Encore, Täysiveriset tammat - KTK-sert - tuom. Kics
22.05.2021 PKK Rowan Park, Muut hevoset - EO-sert - tuom. Anne
24.08.2021 PKK Villa Castor, Rakenne tammat - EO-sert - tuom. aksu
17.10.2021 PKK Zen, Muilla tyyleillä toteutetut hevoset ja ponit - KTK-sert - tuom. Pölhö
"Ratsumainen ja vahva täysiverinen."

VILLIT KILPAILUT
-


TAUSTAKUVIEN © THE INSPIRATION GALLERY - KAIKEN MUUN © JODOCHUS 2020-, KOPIOIMINEN KIELLETTY
VIRTUAALIHEVONEN - A SIM GAME HORSE